Audio/Video, Generelt, Musikk

Liten aktivitet på bloggen

Det er en god stund siden man har tatt seg tid til å legge inn et innlegg på bloggen her. En grunn til dette har vært andre prosjekter som har dratt oppmerksomheten vekk fra denne siden. Blant annet har Polfarer.no tatt en stor del av oppmerksomheten med et oppdatert design  og feilfikser, samt andre nettsider.

Pioneer CDJ 1000 mk3

På den lyse siden har man nå valgt å gå litt tilbake til røttene igjen, og man har gått til innkjøp av to nye spillere. Profesjonelle CD-spillere fra Pioneer har i en lengre tid vært en standard i utelivsbransjen, siden de introduserte sine CDJ-500 på midten av 90-tallet. Med totalt tre versjoner av denne spilleren, introduserte de CDJ 1000 i 2001. Denne spilleren har gjennomgått en del endring, og endte til slutt opp i versjon 3, kjent som CDJ 1000 mk3.  Blant nyhetene på denne versjonen er muligheten til å spille av MP3 fra CD-RW, samt lagre en del informasjon på SD-kort.

Den 27 September 2009 lanserte Pioneer en ny serie med CD/MP3-spillere. Toppmodellen fikk navnet CDJ 2000, og inneholder en rekke forbedringer fra CDJ 1000. Blandt de nye mulighetene er avspilling av musikk fra SD-kort, USB-enheter, PC’er og man kan lenke sammen flere spillere via et nettverk. Dette gir muligheten for å benytte en USB-enhet, og dele musikken mellom 2 til 4 enheter. Skjermen som viser informasjonen er også tydlig forbedret og det er lagt til rette for enklere å kunne finne frem musikk lagret i MP3-formatet.

Ikke lenge etter denne lanseringen erklærte Pioneer at CDJ 1000 ville bli utfaset. Derfor kan man se på det som noe merkelig at jeg nå har valgt å gå til innkjøp av to CDJ 1000 mk3. Dette er det egentlig 2 grunner til. For det første er de billigere, og for det andre er dette en kjærlighet man ikke har næret på flere år. Derfor er det noe usikkert hvor mye tid som vil bli brukt på dette fremover. Men en ting er sikkert, etter å ha hatt de i hus i godt og vel 36 timer, er det ikke store tegn til anger.

Nå gjenstår det bare sette seg godt inn i følsomheten, responsen og bruksmåten til mine nye leketøy. Deretter er det ikke umulig at man kan begynne å legge ut mikser med jevne mellomrom på denne nettsiden. Dette forutsetter derimot at kvaliteten på lyden er tilfredsstillende og at man er fornøyd selv, noe som gjennstår å se. Forhåpentligvis vil dette gå smertefritt, da man har brukt spillerene ved flere anledninger, og mikseren nå i rundt 10 år. Uansett, liker man elektronisk musikk er det verdt å følge med og se hva som skjer fremover.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *