Dykking

Dykk ved Filtvet Fyr

Filtvet Fyr
Filtvet fyr sett fra dykkets utgangspunkt. Tatt med en Samsung Galaxy SII

Etter en lengre stille periode er det kanskje på tide å begynne å få skrevet litt mer på denne bloggen.

Godt og vel et år har gått siden jeg tok dykkersertifiktatet (PADI Open Water) hos Amphora Dive Center i Alanya, Tyrkia. Etter mange fantastiske minner fra landet, både over og under vann begynte det å bli på tide å gjøre det samme her i Norge. 19 juli gikk turen til Drammen Dykkersenter, og fult dykkerutstyr ble kjøpt og betalt. Etter noe prøving og feiling med tørrdrakt og nytt ustyr er det blitt en ganske så god hobby.

I dag var det igjen på tide å ikle seg drakten, og turen gikk til Filtvet sammen med Drammen Dykkerskole. 11 aspirerende dykkere var i vannet sammen med instruktører, mens jeg og to andre tok turen på egenhånd ut fra bryggen. Med en fantastisk sikt og en del liv kan man ikke si annet enn at dette var et flott dykk.

Klokken 12:24 hoppet men i vannet og samlet seg for en siste snakk før man ga tegn til å gå ned. Ut fra brygga går det et rør som man kan følge utover en stund. Denne dagen var det en del småfisk rundt røret, samt tre hummere som gjemte seg under røret, eller i en trestamme. Deretter vil man få se en stein man kan utforske videre. Det ble liten tid til å utforskje akkurat denne «fjellformasjonen», men en enslig krabbe fikk et litt nyskjerrig besøk. Turen tilbake gikk fint, og sikten var ikke mindre god her. Total bunntid ble på 31 minutter, og 138 bar ble konsumert under vann.

Uansett, det er utvilsomt dykk som denne som gjør at man burde gå til innkjøp av undervannskamera for å dokumentere dykk, samt kunne vise minner til venner og bekjente. Logg fra dykket er lagt ut på Suunto’s Movescount.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *