Akvarie

Akvariehobby

Etter å ha ønsket seg det i mange år, har man endelig klart å gå til anskaffelse av et akvarie. Første gang jeg tenkte på det er nok fem-seks år siden, men nå står det i stuen.

Det utvalgte akvariet er et Juwel Lido 120. Som navnet peker på er dette et akvarie på 120 liter, og så langt har det vist seg å være perfekt for en nybegynner som meg. Inkludert i pakken er filter, pumpe, lys, varmekolbe og bord. Innkjøpet ble gjort 16 oktober, og bordet ble satt opp samme kveld. To dager senere ble planter, grus og trevirke kjøpt inn til akvariet og vann ble introdusert til miljøet.

Mandag 5. november 2012 var det på tide å la de første gjestene flytte inn. Valget falt på 3 Ansistrus (Sugemaller), 6 Guppy og 10 Neontetraer. Allerede dagen derpå flyttet 3 nye Guppy’er og 10 Neontetraer inn.

Heldigvis har ingen av fiskene omkommet enda, selv om jeg har lest at man kan regne med 60% bortfall. I så måte må han ha gjort noe positivt.

Har også gått til innkjøp av Norsk Akvarie- og Hagedam-leksikon utgitt på Spektrum forlag, og så langt er inntrykket at det er en bok proppet med tips og kjapp kunnskap. Den har også en god oversikt med bilde av mange fisker for fersk- og saltvann som alene burde være en grunn til å kjøpe boka.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *